Kierken yritysyhteistyö Ilona-hankkeessa sai työnantajan ja työnhakijan tarpeet kohtaamaan

23/08/2021

Heini Pehkonen (kuva vasemmalla) päätyi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukseen (Kierke) työkokeiluun Valmennuskeskus Publicista, jonne hänet ohjattiin TE-toimistosta, koska parin vuoden työnhaku ei ollut tuottanut tulosta. Kun jakso Publicissa oli päättymässä, hän kysäisi valmentajalta, mitä Kierkessä oikeastaan tehdään ja voisiko sinne päästä. Kierke oli tullut mainittua yhtenä reittinä takaisin työelämään.

- Helmikuussa menin haastatteluun ja pääsin aloittamaan lähes heti Kierkessä Porttipuiston toimipaikassa Vantaalla. Olin ollut pitkään Nokian verkkopuolella toiminnanohjausjärjestelmän kehitystyössä mm. kouluttajana ja tietoliikenneala oli tosi tuttu, mutta siellä työtehtävät olivat aika erilaisia. Kierrätyskeskuksen myymälässä oli mm. kassanhoitoa, ja olin ollut esim. kassatyössä viimeksi 1980-luvulla kioskissa, Pehkonen naurahtaa.

Pehkosen olisi pitänyt maaliskuussa siirtyä osana kuntakokeilua työnhakijaksi kotikuntansa asiakkaaksi TE-toimiston sijaan, mutta tietoa asiasta ei tuntunut tulevan. Jatko työkokeilussa Kierkessä näytti epävarmalta. Kierken työhönvalmennukseen hän ehti myös tutustua, mutta yllättäen valmennusta ei tarvittukaan pitkään, sillä jatkopolku löytyi kuin ihmeen kaupalla. Työhönvalmentaja Milja Aro kysäisi, kiinnostaisiko Pehkosta järjestösihteerin työ Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksessä. Pehkonen oli hakenut lukemattomia työpaikkoja muutaman vuoden kestäneen työttömyytensä aikana, mutta kyseistä työpaikkaa hän ei ehkä olisi itse tullut hakeneeksi.

Toiminnanjohtaja Niina Anneli eli Ansku Kettunen (kuva oikealla) puolestaan kaipasi käsiparia jakamaan omaa työkuormaa, mutta aikaa perinteiselle rekrytointiprosessille ei tuntunut löytyvän. Kun Milja Aro soitti hänelle, Kettunen oli ilahtunut ja ihmeissään. Joku tosiaan etsisi heille räätälöidysti sopivaa työntekijää!

Ja mikä parasta, sellainen myös löytyi. Jo yhden puhelun perusteella Kettusen vaisto sanoi, että tämä oli tässä. Heini Pehkosen kokemus ja asenne vakuuttivat. Työn määrää, vaihtelevuutta ja erittäin laajaa työnkuvaa tämä ei tuntunut pelkäävän, ja se vakuutti Kettusen.

- Kerroin jo puhelimessa, että olet tervetullut meille ja että tarjoaisimme pitkäaikaista pestiä. Palkkatuesta minulla ei aiemmin ollut oikein tarkkaa käsitystä, mutta Kierken työhönvalmentaja Miljalta sain siihen apua ja se oli lopulta virtaviivainen prosessi. Olen luottavainen siihen, että rahoitus järjestyy jatkossakin. Tästä työmäärästä ei yksi ihminen selviydy, Kettunen sanoo.

Jo parin viikon jälkeen kesäkuussa hän oli varma, että oli tehnyt oikean päätöksen. Heini Pehkonen kertoo, ettei hän heti päässyt kunnolla alkuun tietoteknisten pulmien takia, mutta työnantaja koki, että Pehkosen panos oli heti suureksi avuksi.

- Heini on ollut asiakkaidemme saatavilla, kun taas minua ei ole helppo tavoittaa. Hän on rauhallinen ja järjestelmällinen ja ottaa asioita varman tuntuisesti haltuun.

- Peukaloita ei tosiaan ole tarvinnut pyöritellä. Tuntuu, että kerrankin kaikki loksahti paikoilleen, Pehkonen sanoo.

Hänen kohdallaan palkkatukipäätöksen kanssa oli monenlaista kiemuraa, mutta lopulta asia ratkesi Kierken kautta ja hän sai myönteisen päätöksen.

Helppo ja tehokas tapa rekrytoida

Ilona-hankkeen myötä on ollut tavoitteena rakentaa työhönvalmennuksen tueksi yritysyhteistyöverkosto, jonka avulla Kierrätyskeskuksessa lopettavat työkokeilijat ja palkkatuetut työntekijät saavat yhteyden eri alojen työnantajiin ja tietoa erilaisista avoimista tehtävistä

Ansku Kettunen suosittelee ehdottomasti Kierkeä työnantajille, joilla on tarvetta rekrytoida, mutta jotka eivät taivu perinteiseen rekrytointiprosessiin.

- Hyödynnämme Kierken apua rekrytoinnissa taatusti myöhemminkin.

Palkkatuen ohella Kettunen saa Pehkosen työsuhteeseen Helsinki-lisää, mikä mahdollistaa työntekijälle suuremman tuntimäärän viikossa.

Ansku Kettunen toteaa vielä, että ymmärtää hyvin, miten työelämästä voi toisinaan jäädä syrjään, vaikka osaamista ja tahtoa olisi vielä. Hän kävi itse läpi fyysisen kuntoutumisprosessin loukkaannuttuaan ja vei aikansa, että voimat palautuivat.

- Siksi koen tärkeäksi antaa tilaisuuden kaikille, jotka ovat aidosti motivoituneita työntekoon, hän sanoo.

Miten tällainen suora kontaktointi työnantajaan siis toteutui? Projektikoordinaattori Mia Nousiainen on hoitanut Ilona-hankkeessa (2019-21) yritysyhteistyötä ja sen kehittämisprosessia.

- Ilona-hankkeen myötä on ollut tavoitteena rakentaa työhönvalmennuksen tueksi yritysyhteistyöverkosto, jonka avulla Kierrätyskeskuksessa lopettavat työkokeilijat ja palkkatuetut työntekijät saavat yhteyden eri alojen työnantajiin ja tietoa erilaisista avoimista tehtävistä. Tarkoituksena on esitellä työnantajia, joilla on mahdollisuus palkata eri taustaisia työnhakijoita, jotka ovat mahdollisesti etsineet pidempään töitä tai joilla ei ollut aiempaa kokemusta alalta, Nousiainen kertoo.

Tarkempaa tietoa Ilona-hankkeessa kehitetystä yritysyhteistyöstä ja muista tuloksista on saatavilla 22.9.2021, jolloin ilmestyy loppujulkaisuna artikkelikokoelma Diakonia-ammattikorkeakoulun Työelämä-julkaisusarjassa. Julkaisusta kerrotaan mm. tällä sivustolla. Se julkistetaan Ilona-hankkeen päätösseminaarissa, johon voi ilmoittautua Vates-säätiön sivuilla tästä linkistä.